Sådan lægger du budget for en tur til Afrika

Rejser til Afrika

Sådan lægger du budget for en tur til Afrika

Vi drømmer alle om en tur til skønne Afrika, hvor regn og slud kun er noget, der hører Danmark til. Sandstrande, safari og savanne er kendetegnene for det smukke kontinent, som får besøg af millioner af turister hvert år. Men det kedelige spørgsmål er så, hvor meget koster sådan en tur? Og hvordan sparer man op til det? Det hjælper vi jer med i denne artikel.

Vær realistisk

Okay. Er du sådan en, der laver hjemmelavet mad hver dag, har en god opsparing og bruger ikke penge på unødvendige ting. Så har du nok ikke brug for vores hjælp. Men har du nummeret til det lokale pizzeria på hurtigopkald, kun lige nok på kontoen til den 1., og bruger du penge på sjove ting som mobil gadgets? Så er der hjælp at hente her. Hvis du gerne vil på all-inclusive hotel, utallige safarier og spise god mad hver dag, så skal du nok regne med at sætte en god sum penge af til rejsen. Selvfølgelig kan man finde billige flybilletter for at spare lidt, men fordi turistbranchen i Afrika har set et boom de sidste år, så er det også dyrere end som så at holde ferie dernede. Så – gør op med dig selv. Har du det fint med at være på et 3-stjernet hotel? Eller skal du som minimum på et 5-stjernet hotel?

Et eksempel på et budget

Lad os sige, at du vil en tur til smukke Tanzania. Så skal du med fly til Dar es Salaam. Der kan du komme afsted for ca. 3.000 kr. tur/retur med en mellemlanding. Rejser du med Qatar Airways lyder det nok nærmere 6.000 kr. 

Men inden du overhovedet er kommet dertil, skal du have dine vaccinationer. Hvis du ikke allerede har fået sådan noget som Hepatitis A og B, Gul feber og stivkrampe. Bare med de tre kommer det op på over 1.500 kr. Så regn med at skulle lægge 1.500-2.000 kr. af til det. Så er der visa, hvilket koster ca. 300 kr., og så er der overnatning. Ofte kan man finde billige AirBnB, hvilket kan koste ca. 2.000-2700 kr., for fem overnatninger. En dyr udgift på turen er safari. Det er en uundværlig tur, men det koster også. Hvis du vil på en luksuriøs safari lodge, kan det koste 8.400 kr. for fire nætter.

Så alt i alt kan det gøres både dyrt og billigt. Men uanset hvad, skal man overveje at spare godt op, fordi man får en uforglemmelig tur ud af det.

Har du svært ved at spare op og vil du ikke spise havregryn og rugbrød hverdag op til din rejse, kan du overveje et lån hos Fair-laan.dk. Der er gode muligheder for at finde en låneløsning, der passer til din rejse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.